vineri, 25 iulie 2008

De ce cărările se schimbă!

Să zicem că au cumpărat îngheţată de alune şi în drum spre casă îşi făceau gânduri cum o vor mânca - cu sirop de ciocolată, frişcă şi pişcoturi. Dar când au ajuns acasă au avut pe neaşteptate oaspeţi. Ea le-a dat la fiecare câte o porţie de îngheţată frumos decorată, dar nu a putut mânca. Aşa că şi-a păstrat o porţie în cutie. Să zicem că îngheţată a fost atât de bună încât el ar mai fi vrut o porţie. Aşa că a mâncat şi porţia din cutie în timp ce ea spăla vasele. Când l-a văzut înghiţind ultima linguriţă de îngheţată s-a supărat. Atât de tare încât a început să urle la el tot ce îi trecea prin cap. Iar el s-a apărat. Că nu avea de unde să ştie că ea nu a mâncat în îngheţată, că nu era decât o îngheţată, că mâine vor cumpără alta. Ce scenă ruşinoasă: o femeie isterică din cauza unei îngheţate!

Pun pariu că data viitoare când vor cumpăra îngheţată lui îi va fi atât de frică de istericalele ei, încât nici nu se va atinge de îngheţată.

Mă întreb ce s-a întâmplat după! Oare ea a ţipat la el până când el s-a dus la non-stop şi i-a cumpărat altă îngheţată - din păcate de căpşuni, că nu aveau de alune, iar ei nu i-a plăcut? Sau ea a plecat val vârtej în oraş să mănânce singură o îngheţată pentru că cel de lângă ea nu e atent, nu înţelege, îi condamnă reacţiile şi îi e frică de ea? Au stat certaţi trei zile? Au ajuns să facă copii isterici sau antisociali?

Să zicem doar... Că nu era nici o îngheţată!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Oh boy, si cate d-astea sunt. I don't get it, de unde sa stie celalalt ce gandesti/vrei tu inainte sa-i spui? Sheesh...

Kat spunea...

Omuletule, nu reusesc sa vad legatura intre comentariul tau si inghetata din textul meu!

El a mancat inghetata ei. Ea a facut o criza tipica de femeie isterica. Nu apare nicaieri nevoia de a citi gandurile.

Anyway! Textul e pura fictiune. Mi s-a parut doar reperezentativ pentru o relatie. Pare real, nu-i asa? Ce sa mai! Sunt o adevarata! Toti care l-au citit pana acum il iau pe bune si fiecare trage alte concluzi. Poate ar trebui sa imi fac lucrarea de studiu pe asta. As fi mai silitoare.

Anonim spunea...

Well, ea a presupus ca el ar fi trebuit sa stie ca ea ar fi vrut portia aia, si de aici isteria.

Kat spunea...

Interesant punct de vedere! Dar eu am gandit-o ca si cum ea nu a apucat sa manance. Era clar ca vroia, pt ca au cumparat-o impreuna. Greseala lui a fost doar ca nu a remarcat ca ea nu a reusit sa manance. Mancatul fiind o actiune, nu un gand, necesita doar spirit de observatie, nu citit ganduri. Ceea ce nu ii scuza ei reactia.

Dar interesant punct de vedere. Poate chiar a apucat sa manance, dar a facut crize ca el nu s-a gandit sa imparta ultima portie cu ea. Si asta e posibil/feminin.

Imi fac mai multe griji ca se procreaza.

Anonim spunea...

Oho, legat de asta imi fac griji cu oricine, stop overpopulating the world dammit!

Cat despre spiritul de observatie, raman la ideea ca daca nu te-ai asigurat ca cineva stie ca vrei (sau nu) ceva e bine sa presupui ca nu stie, evita toate fazele astea.

Kat spunea...

Come on! Ma obligi sa iau partea unuia dintre personaje. Oricum tin cu femeia, chiar daca isteria nu are scuza. Orice fiinta umana care isi foloseste neuronii ar trebui sa stie ca asemenea crize nu ajuta la nimic. Deci n-are scuza. Dar i-am dat circumstante atenuante.

Acum tu iei partea barbatului pe motiv ca ea trebuia sa il avertizeze inainte sa se apuce de spalat vasele ca portia din frigider e a ei? That's just stupid! De unde vroiai sa stie ea ce urmeaza el sa faca? Sa ii subliniezi partenerului fiecare granita nu mai e parteneriat. Nu se poate stabili totul inainte sa se intample. Unele lucruri trebuie sa mearga de la sine, fara a fi anterior clar definite regulile.

Omuletule, la relatii interumane esti pe dinafara.

Ia-o ca pe o problema de mate.
Se da: o femeie ofticata pe barbatul care a comis-o.
Nu conteaza "ce", "cum" si "de ce". Astea sunt datele problemei.
Se cere: o viata armonioasa.
Poate rezolvarea e o partida de sex. N-am idee. Rezolvarea: femeia nu ar trebui sa fie ofticata nu exista, pt ca e in datele problemei.

Anonim spunea...

Well, lucrurile nu merg de la sine, cu cerinta asta oamenii-s pe dinafara. Iar cu datele alea problema n-are solutie (pe termen lung, pt. cateva ocazii are).

Kat spunea...

Cat pesimism!